Mateřská škola Bohumilice

Oficiální internetové stránky

RSS 2.0

Předvánoční čas

Vystoupení pro bohumilické důchodce.

Jako každý rok jsme chtěli obohatit s dětmi z bohumilické mateřské školy zdejší setkání důchodců svým krátkým programem. Vybrali jsme téma blízká období podzimu a zimy, tancovali jsme, zpívali i přednesli několik básniček. Nechybělo ani obdarování dědečků a babiček drobnými dárečky, které děti vyráběly.Už nyní se těšíme na další setkání.


Vánoční besídka

Příběh o Betlému a předvánoční setkání s našimi blízkými.

Vánoční besídka je velká pozvánka pro naše rodiče a prarodiče a všechny naše blízké. Připravilijsme si pro ně pásmo s písněmi, tanečky a říkankami, které jsme zakončili příběhem o narození Ježíška. I přes drobné chybičky jsme s dětmi obecenstvo dojali a nechyběl ani upřímný smích a silný potlesk. Děti měly připravené dárečky a přání pro své blízké, kterými je obdarovaly. Společně jsme se ještě pozdrželi u malého občerstvení, které nám rodiče přinesli. Načerpali jsme předvánoční atmosféru a v poklidu se rozloučili. Ke krásné předvánoční atmosféře přispěla živá hudba – koledy v podání hry na klávesy a kytaru, která nejen návštěvníky přivítala, ale po celou dobu vystoupení děti překrásně doprovázela.

Ježíšek a dárečky pro děti

Ve středu se děti konečně dočkaly Ježíška. Za krásné vystoupení pro rodiče byly obdarovány mnoha novými hračkami, pod stromečkem objevily nová kola a odrážedla, maňásky, stavebnice , hry a mnoho dalších dárečků, které spolu s prskavkami rozzářily dětská očička.

Nadělování zvířátkům

Přes noc nám nasněžilo a protože máme rádi zvířátka bez váhání jsme si ráno do školky přinesli dobroty, které má lesní zvěř ráda.Ani zima nás neodradila. Teple jsme se oblékli (k tomu si zazpívali: kalhoty, boty, mikyna, bunda-vezmem čapku třesky plesky…) a vyrazili na dlouhou vycházku ke krmelci. Cestou jsme si vyprávěli a pozorovali les pokrytý sněhovou peřinou. V lese jsme do krmelce nasypaly mrkve, jablka, tvrdé pečivo, kaštany, žaludy a jiné dobroty a než jsme se vydali na cestu zpět, čekalo nás překvapení od paní učitelek- zapálili jsme prskavky, zvířátkům zazpívali koledy a popřáli hezké Vánoce…


Dana Šmídová


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *