Mateřská škola Bohumilice

Oficiální internetové stránky

RSS 2.0

Projekt Zdraví dětem

Dnes do naší mateřské školy zavítala návštěva- dvě lektorky z neziskové organizace ZkusToZdravě se svým programem pro děti. V 1. třídě jsme se seznámili s pohádkovým příběhem   Zdravík a zvířátka z kouzelného lesa.

  1. třída:

    V pátek 21. 4. jsme byli pomocí programu „Zdravá výživa“ seznámeni s prostředím farmy, na kterou nás společně s lektorkou, pozval kluk Zdravík a jeho pejsek. Děti se seznamovaly prostřednictvím příběhu s domácími zvířátky, jejich mláďátky a celou atmosférou farmy. Poznávaly, pro jaký užitek zvířátka strýček Tom na farmě chová. Zdravík nás s sebou vzal do nedalekého lesa, kde se nám představila některá lesní zvířata. Zdravík si s námi zahrál pohybovou hru, abychom jen neseděli a aktivně nás zapojoval do příběhu. Děti si s sebou domů odnesly pár drobných dárečků, aby si společně s rodiči mohly popovídat, co zažily ve školce.

Ve 2. třídě čekal na děti příběh – Jak se Zdravík skamarádil s Jedlíkem – starší děti se děti stály součástí pohádkového příběhu o kamarádech Zdravíkovi s Jedlíkem – kluky, kteří společně vyrazili na prázdniny za strýčkem Tomem na farmu a  prožili tam neuvěřitelná dobrodružství. Děti si ověřily , co všechno ví o farmě a zvířátkách, o zdravých potravinách, z čeho se připravuje zdravé jídlo, podívaly  se za zvířátky k rybníku, navštívily  sad a zahradu a poznávaly, co je ovoce a zelenina.[flagallery gid=209]

Categories: Nezařazené Tags:

Dana Šmídová


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *